Examen marifoon


Ga goed voorbereid naar het examen marifoon voor de pleziervaart!

De Belgische wetgeving voorziet dat je in het bezit moet zijn van een geldig marifoon bedieningscertificaat, zodra je boot een romplengte van 7 meter heeft.
Deze certificaten worden in België afgeleverd door het BIPT, na het slagen van het examen.

Voor de pleziervaart zijn er twee certificaten, het VHF bedieningscertificaat voor alle analoge apparatuur, en het GMDSS-SRC bedieningscertificaat voor alle digitale apparatuur aan boord van je schip.
Voor dit laatste moet je verplicht een opleiding volgen. Van de school krijg je hiervoor een attest dat je toegang geeft tot het afleggen van het examen GMDSS-SRC.

Cruisetops.be organiseert in samenwerking met de scheepvaartschool Cenflumarin de cursussen VHF en GMDSS-SRC in dag- of avondonderwijs. Tijdens de opleiding maak je kennis met alle apparatuur in het GMDSS-systeem en hun werking.

Via de link hieronder vindt je alle info over de lesinhoud, de data en locatie.


De marifoon bedienen door schipper of matroos, 

met het juiste certificaat is niemand een piraat!


examen marifoon


Onze opleidingen:

De opleiding voor het basis bedieningscertificaat VHF wordt gegeven in avondonderwijs (+/- 3,5u) in de leslokalen van de scheepvaartschool Cenflumarin te Antwerpen linkeroever.
Cruisetops.be gebruikt de leergids voor het basiscertificaat VHF, het boek is te bestellen via de link of verkrijgbaar bij aanvang van de cursus.

De opleiding voor het bedieningscertificaat GMDSS-SRC wordt zowel in dag- als avondonderwijs gegeven, eveneens in de scheepvaartschool Cenflumarin te Antwerpen op linkeroever. Duur van de opleiding: 2 sessies van telkens 4 uur.
De leergids GMDSS marifoon SRC is te bestellen via de link of verkrijgbaar bij aanvang van de cursus.

De opleiding GMDSS-SRC is verplicht om deel te nemen aan het examen bij het BIPT. De school levert je hiervoor het benodigde attest af.

Examen marifoon:

De inschrijving voor het examen marifoon doe je via mail naar, examen@bipt.be 

Alle informatie over het verloop van het examen kan je hier terugvinden.

Anderen zochten ook naar:
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x