Praktijktestcentrum CruiseTops

Tot en met 30 juni 2021 kon je je praktijkervaring bewijzen door het volgen van een praktijkdag bij een vaarschool, zoals CruiseTops.be.
Op een sessie van 6 uur vaartechnieken zou je alle basiskennis vergaren om je veilig op het water te begeven.

Wie het stuurbrevet wil behalen, moet vanaf 1 juli 2021 een praktijkvaartest/examen afleggen.

CruiseTops.be is reeds vanaf 1 juni 2021 erkend als praktijkvaartestcentrum om het praktijkexamen af te nemen op de Belgische binnenwateren voor het beperkt en het algemeen stuurbrevet.

Dit praktijkexamen is geïntegreerd in onze praktijktestsessie, waarbij elke kandidaat voldoende mogelijkheid krijgt om alle eindtermen te oefenen onder begeleiding van onze ervaren instructeurs.

Om je voor te bereiden op de praktijkvaartestsessie, geven we je graag alle raadgevingen en informatie, met inbegrip van het examenprogramma.

Wil je ook meer informatie over de data en locaties van de theoretische opleidingen, het theoretisch examen bij de overheid en de mogelijkheid om het VHF -marifonie of SRC - GMDSS brevet te halen:

Scoresysteem voor het praktijkexamen stuurbrevet

Beschrijving van de eindtermen voor het praktijkexamen stuurbrevet - welke items komen aan bod op een praktijkdag - Praktijkopleiding yachtclub Clothilde te Puurs - ervaren instructeurs.

Briefing voor je praktijktest vaarbewijs

praktische raadgevingen voor de praktijkdag voor het vaarbewijs - gedragscode op het water - invoering van het praktijkexamen - rechten en plichten van de kandidaat - CruiseTops is erkend als praktijktestcentrum

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x