Vaarschool met kwaliteitslabel? Dan kies je toch voor CruiseTops!


Is de keuze van je vaarschool de juiste? 

Een handige checklist bij de keuze om je vaarbewijs/stuurbrevet te behalen


Het behalen van je vaarbewijs is een fijn vaaravontuur!

Maar laat ons eerlijk zijn, het traject vraagt best wel wat inspanning en er hangt een kostenplaatje aan vast.

Na het volgen van de cursus bij je gekozen vaarschool, dient je te slagen in het examen bij de overheid voor twee onderdelen: het beperkt stuurbrevet en/of het algemeen stuurbrevet.

Je dient een praktijktest af te leggen bij een erkend praktijktestcentrum zoals CruiseTops.
Je zal geëxamineerd worden aan de hand van een continue evaluatie door onze instructeur/examinator.

Eenmaal je vaaropleiding voor het stuurbrevet doorlopen, dien je je vaarbewijs aan te vragen en vervolgens kan je het omzetten naar het Internationaal vaarbewijs.

Naast deze administratieve kosten voor de opmaak van je dossier en de aflevering van je vaarbewijs, moet je dus rekening houden met de kosten van je opleiding zelf.

Bovendien is herkansen voor het examen niet meer gratis, je betaalt telkens opnieuw het inschrijvingsgeld voor herkansing beperkt stuurbrevet en/of algemeen stuurbrevet.

En dan is er nog het studiemateriaal om je kennis na de cursus te testen...het éne studieboek is het andere niet.

vaarschool - CruisetopsHierbij presenteren we je graag de nieuwste editie van ons studiemateriaal:


Kies de vaarschool die kwaliteit hoog in het vaandel draagt

Het is dus een goede start, om eerst een vaarschool uit te kiezen die je perfect kan begeleiden in je vaartraject, je dossier van A - Z verzorgt, onderlegt is in onderwijzen, je leert varen zoals het moet en die je ook nog wat geld laat besparen op het hele plaatje.

CruiseTops - Maritime Center
Erkende Vlaamse vaarschool staat garant voor:

Vaarschool met theorieopleiding in kleine groep met individuele begeleiding - slaagkans 97 % - check! vaarschool Cruistops

De leerstof die je moet beheersen voor het examen beperkt en algemeen stuurbrevet is best wel pittig.

Naast de reglementering, zijn er heel wat nautische termen die je je eigen moet maken en zal je leren navigeren, rekening houdend met alle natuurelementen.

Laat je niet leiden door "snelcursus" of "cursus in slechts twee dagen".

De te kennen leerstof is uitgebreid en vraagt het veelvuldig maken van toepassingen om alle kennis te beheersen.

Het is toch niet de bedoeling dat enkel de primussen van de klas de stof begrepen hebben en slagen voor het examen?

Als vaarschool, spreiden we onze cursus theorie vaaropleiding over 6 sessies van telkens 4 uur: 3 sessies voor de leerstof van het beperkt vaarbewijs en drie sessies voor deze van het algemeen vaarbewijs.

Dit garandeert dat er voldoende tijd is om te herhalen, vragen te beantwoorden over de leerstof of een proefexamen achter elk hoofdstuk in te lassen.

Bovendien geeft vaarschool CruiseTops les in zeer beperkte groep - tot 10 personen - en garandeert je een persoonlijke begeleiding.

Via een zeer duidelijke en interactieve presentatie, wordt de leerstof stap voor stap uitgelegd en opgebouwd in moeilijkheidsgraad. 

Heb je nog kopbrekers na het volgen van de lessen?

De instructeur van vaarschool CruiseTops blijft steeds telefonisch of per mail bereikbaar voor al je vragen tijdens de studie van de leerstof...zo ga je zonder stress en goed voorbereid naar het examen.

vaarschool Cruisetops - vaaropleiding & charter

Vaarschool met zeer ervaren instructeurs met grondige kennis van het vak - check! vaarschool Cruisetops

Als schipper enthousiast vertellen is één ding, de leerstof zo brengen dat iedere cursist de leerstof begrijpt en deze ook nog correct kan toepassen is een heel ander ding.

Lesgeven over het "leren varen" is meer dan het aanéénrijgen van anekdotes.

Onze instructeurs verstaan de kunst van het lesgeven en kunnen daarbij ook terugkijken op een jarenlange ervaring en degelijke kennis van de leerstof.

Alle instructeurs theorie van vaarschool CruiseTops hebben gespecialiseerde opleiding gevolgd en zijn houder van  het internationaal vaarbewijs, het brevet yachtman, de licentie RYA -yachtmaster en/of RYA yachtmaster-instructor.

De chief instructor van vaarschool CruiseTops is houder van het internationaal vaarbewijs, het brevet yachtman, de licentie RYA- yachtmaster en de professionele vaarbevoegdheid STCW 200 GT MASTER.

En we blijven bijscholen...

Voor onze instructeurs 'praktijk' plannen we dit jaar nog extra praktijk-vervolmakingen met RYA-licentie.

Onze instructeurs theorie volgen momenteel de hoogste opleiding voor de professionele vaart: STCW 500 GT MASTER.

vaarschool Cruisetops - vaaropleiding & charter

Verzeker jezelf van een GELDIG praktijkattest!

Vaarschool met commercieel gekeurde boten voor de praktijkles stuurbrevet - check! vaarschool Cruisetops

Varen doe je samen en veiligheid op het water is zonder twijfel zeer belangrijk.

Het spreekt dus vanzelf dat het lesgeven voor het vaarbewijs moet gebeuren met degelijk materiaal en goed onderhouden boten die aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen.

Wist je trouwens dat als je betaald voor je opleiding, deze opleiding enkel mag worden gegeven met boten die commercieel gekeurd zijn door de overheid.

Niet iedereen die een boot koopt en een vlaggenbrief aanvraagt mag deze boot aanbieden voor opleidingen met betalende cursisten. 

Sedert najaar 2019 moet een pleziervaartuig voor bedrijfs- of beroepsmatig gebruik voorzien worden van een certificaat van deugdelijkheid. Dit geldt zowel voor het gebruik op de binnenwateren als op zee.

 Pleziervaartuigen met een buitenlandse registratie die voor bedrijfs- of beroepsmatig gebruik worden ingezet, moeten van een gelijkwaardig buitenlands certificaat voorzien worden. 

Zoniet moeten ook zij een certificaat van deugdelijkheid aanvragen.

Elke vaarschool die praktijk aanbiedt met commerciële doeleinden, dient voor deze boten te beschikken over een commerciële vlaggenbrief voor pleziervaartuigen.

Het certificaat van deugdelijkheid is dus jouw garantie dat de boot die je bij de vaarschool gekozen hebt, veilig op het water kan en voldoet aan alle wettelijke voorschriften.

Maar hoe weet je of je gekozen boot voldoet aan alle vereisten?

Een boot kan er nieuw en mooi uitzien, maar let vooral op het snelheidsnummer van je gekozen boot bij de vaarschool!

Het snelheidsnummer van een commercieel gekeurde boot begint niet met B (gewone vlaggenbrief), maar met INCB (commerciële keuring voor de binnenwateren) of CB (kustwateren).

Onze boot voor de vaaropleidingen, Fratellino bijvoorbeeld, met ligplaats bij waterskiclub Clothilde, heeft als snelheidsnummer: INCB - 400 929

Deze powerboat van 8 meter met 300 pk is de ideale boot om je vaartechnieken te oefenen.

Vaargebied Willebroek is een uitstekende locatie voor je vaaropleiding praktijk met een grote zwaaikom voor het oefenen van alle aanmeertechnieken en snelheidsoefeningen. Bovendien heb je hier de unieke mogelijkheid om zowel samen met de beroepsvaart, sluis (Wintam) te nemen, als de pleziervaartsluis van Klein-Willebroek.


Vaarschool met up-to-date lesmateriaal aangepast aan de laatste wijzigingen van de pleziervaartwetgeving - check! vaarschool Cruisetops

Bij het volgen van een vaaropleiding hoort uiteraard het juiste studieboek om je leerstof te herhalen, te toetsen en te oefenen.

Er bestaan heel veel studieboeken om het stuurbrevet te studeren, het ene al wat lijviger dan het andere.

Wij hebben gekozen voor de ideale combinatie van zeer toegankelijk leerboek voor de beginnende watersporter en handig naslagwerk om aan boord te bewaren.

Als vaarschool gebruiken wij namelijk het handboek "leergids Belgisch stuurbrevet", het beste boek op de markt ter voorbereiding van je studie voor het stuurbrevet!

Dit leerboek is het resultaat van de didactische ervaring van de auteur Danny Bisaerts en van de vele ervaren instructeurs die samen met hem dit boek vorm hebben gegeven.

Danny Bisaerts is zaakvoerder van vaarschool.be, erkend door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer als representatieve organisatie voor het Belgische Stuurbrevet en tevens erkend als RYA Training Centre (UK) voor theorie- en praktijkopleidingen.

In combinatie met het complementair boek "vraagbaak Belgisch stuurbrevet", beschik je over alle studiemateriaal om met glans te slagen voor het examen vaarbewijs.

Deze vraagbaak bevat bijna 600 effectieve examenvragen, zoals gesteld op het examen van de FOD-mobiliteit en  aanvullend nog een aantal oefenvragen om de leerstof perfect te beheersen.

En de Bretoense passer en plotter?

Bij vaarschool CruiseTops hoef je die niet aan te kopen. We stellen hem voor het maken van de oefeningen ter beschikking tijdens de lessen stuurbrevet.

Extra studiemateriaal om je te ondersteunen: aanbod van een échte examen- en leerstofsimulator stuurbrevet- check!

Online kan je heel wat oefenexamens afleggen voor het stuurbrevet. Ze zijn niet allemaal representatief voor wat betreft de te kennen leerstof of de werkelijke vragen, zoals deze worden gesteld op het examen voor het vaarbewijs.

Vaak gaat het om eenvoudige kennisvragen die je een vals gevoel van "ik ben klaar voor het examen" geven.

Wil je echt je kennis toetsen?

Dan is onze zeer budgetvriendelijke examen- en leerstof simulator voor het Belgische Stuurbrevet, de perfecte hulp om je te trainen!

De vraagstelling en lay-out is zo opgemaakt, alsof je werkelijk een examen aflegt bij de FOD-mobiliteit.

De oefensessies geven je ook inzicht in je fouten met gedetailleerde uitwerking van elk antwoord.

Onze "examen- en leerstofsimulator" wordt steeds aangepast aan de nieuwe exameneisen en is als enige gebaseerd op meer dan 500 échte examenvragen met feedback.

Vaarschool met 5-sterren referentie voor het aanbod van alle vaar- en radiomaritieme opleidingen- check!

Overtuig jezelf! Onze recensies op Facebook en onze google-recensies spreken voor zich.

We zijn er, samen met onze enthousiaste instructeurs en partners, terecht fier op dat onze inzet en inspanning worden beloond met lovende recensies.

Bovendien zijn we hofleverancier voor de vaaropleiding en alle radiomaritieme opleidingen bij heel wat referenties in de professionele vaarwereld, om er maar enkele te noemen: De scheepvaartschool CENFLUMARIN - Port of Antwerp - Civiele veiligheid op het water.

Vaarschool - Cruisetops

Wanneer sta jij aan het stuur als kapitein? We begeleiden je graag bij je vaaravontuur.
Vaarplezier begint bij ons!


 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x